Εθελοντές Διαδικτύου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Image representing Skype as depicted in CrunchBase

Image via CrunchBase

istos.jpgwebsite translation

Κάλεσμα Γιώργου Α. Παπανδρέου για Εθελοντές Διαδικτύου

Σύντροφοι, Συντρόφισσες, Φίλες και φίλοι,

Με γνώμονα τις βασικές μας αξίες, με στήριγμα την εμπειρία μας, και σύμβουλο την φωνή του πολίτη δίνουμε νέα δυναμική στο Κίνημά μας και μπαίνουμε σε μια τροχιά δημιουργικών αλλαγών.

Στη δημιουργική αυτή περίοδο, σημαντική είναι η προσπάθεια και η δουλειά των εθελοντών Διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ με ουσιαστική τεχνική υποστήριξη αλλά και νέες ιδέες. Για μας, ο εθελοντισμός είναι και ήταν βασική παράμετρος της ανασυγκρότησης.

Όλες αυτές οι προσπάθειες έχουν ένα στόχο. Την ενθάρρυνση και προώθηση, με κάθε μέσο, της συμμετοχής του πολίτη σε όλα τα επίπεδα διαμόρφωσης και λήψης αποφάσεων. Αμεσοι στόχοι μας είναι:

– Οι οργανώσεις μας να χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ως μία ακόμη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας και συνεργασίας με το κόμμα κεντρικά αλλά και τα μέλη και φίλους του κινήματος τοπικά.

– Η κάθε Οργάνωση να αποκτήσει λειτουργική ιστοσελίδα, με νέα από τις δράσεις της οργάνωσης, φωτογραφικό και άλλο υλικό, προβληματισμούς και πρωτοβουλίες τοπικού ενδιαφέροντος.

Θέλω να σας καλέσω να συμμετέχετε ως εθελοντές διαδικτύου, προσθέτοντας τις γνώσεις σας και τις δυνάμεις σας, στις δικές μας για να φτιάξουμε. εύχρηστα εργαλεία που θα διατίθενται ελεύθερα, ωφελώντας το σύνολο της κοινωνίας.

Για μας, ο άλλος δρόμος συνδυάζεται και με τη συμμετοχική δημοκρατία και τη διαμόρφωση του ανοιχτού κόμματος.

Καλό μας αγώνα,

Γιώργος Παπανδρέου (gap@pasok.gr )

============================================================

Τι είναι οι Εθελοντές Διαδικτύου

1. Ο εθελοντής του Διαδικτύου είναι μέλος ή φίλος του ΠΑΣΟΚ με γνώσεις χρήσης του Διαδικτύου, με όρεξη και μεράκι να μεταδώσει αυτά που γνωρίζει. Οι εθελοντές του Διαδικτύου είναι μέλη ή φίλοι του ΠΑΣΟΚ με φιλοδοξία για δουλειά, με ικανότητες και διάθεση για συμβολή στην εξέλιξη ενός μαζικού κινήματος προς όφελος της κοινωνίας.

2. Οι εθελοντές σε συνεργασία με τα στελέχη των Περιφερειών, Νομαρχιακών και των Δημοτικών Οργανώσεων, δραστηριοποιούνται :

– Για να μπορούν να χρησιμοποιούν όλες οι Οργανώσεις το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μέσα από την υπηρεσία http://in.pasok.gr ως μία ακόμη δυνατότητα επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των στελεχών, των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ.

– Για να αποκτήσει η κάθε οργάνωση, λειτουργική ιστοσελίδα μέσα από την υπηρεσία δικτυακών τόπων του ΠΑΣΟΚ – http://is.pasok.gr/?page_id=3 , με νέα και περιεχόμενο από τις τοπικές δράσεις του Κινήματος εμπλουτισμένες με οπτικοαουστικό υλικό καθώς και παρουσιάσεις πρωτοβουλιών και προβληματισμού τοπικού ενδιαφέροντος.

3. Η προσφορά των εθελοντών πρέπει να βασίζετε στην πλούσια εμπειρία πολιτικής δράσης μέσα από το Διαδίκτυο που μας δείχνει ότι: δουλειά που έχει ως αποτέλεσμα μικρά παραδοτέα και εργαλεία τα οποία είναι ελεύθερα διαθέσιμα σε όλους, μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικό όφελος τόσο στον χώρο που αναπτύσσετε όσο και στην κοινωνία γενικότερα.

4. Καταλυτικής σημασίας είναι ο συντονισμός των εθελοντών, ο οποίος γίνεται περιφερειακά από συντονιστές που ορίζουν οι ίδιοι με συναινετικές διαδικασίες. Οι εθελοντές οργανωμένοι ανά νομαρχιακή συνεργάζονται με τις τοπικές δυνάμεις ώστε, αφενός για να γνωρίζουν όλοι τις δυνατότητες πολιτικής δράσης που υπάρχουν μέσω του διαδικτύου, αφετέρου να δημοσιοποιούν υλικό, να δημιουργούν τοπικά ή θεματικά φόρα διαλόγου κλπ. Το Διαδίκτυο δεν πρέπει να αποκλείει κανέναν από τον διάλογο και οι εθελοντές διασφαλίζουν και παρεμβαίνουν τοπικά, ώστε όλοι οι πολίτες να γνωρίζουν ότι μπορούν να λάβουν τον λόγο και μέσω του Διαδικτύου. Οι συντονιστές των εθελοντών σε συνεργασία με τους υπευθύνους διαδικτύου των οργανώσεων και το Τμήμα Πληροφορικής, Διαδικτύου και Νέων Τεχνολογιών στοχεύουν στην αποτελεσματική κινητοποίηση των εθελοντών του Διαδικτύου σε όλη την χώρα αλλά και την προσέλκυση νέων εθελοντών.

5. Η διαδικασία εγγραφής εθελοντή Διαδικτύου είναι η παρακάτω:

α. εγγραφή στο http://democracy.pasok.gr/democracy/content/registration.aspx .

β. μετά την εγγραφή στο http://democracy.pasok.gr και την επιλογή συμμετοχής ως εθελοντή Διαδικτύου, πρέπει να εγγραφείτε στο εσωτερικό φόρουμ των εθελοντών (http://forum.pasok.gr/forum/ ) το οποίο είναι αφιερωμένο στον εσωτερικό διάλογο για την καλύτερη οργάνωση των δράσεων των εθελοντών.

Οι εθελοντές υποστηρίζουν και τοπικές δράσεις όπως η δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο που υλοποιούμε σε δημόσιους χώρους σε συνεργασία με τις Δημοτικές και Νομαρχιακές οργανώσεις στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΗΛΙΟΤΟΠΟΙ.

Οι εθελοντές συντάσσουν το περιοδικό ΚΑΛΗΜΕΡΑ, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο 7ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και από τότε έχουν εκδοθεί 12 τεύχη. Σήμερα εκδίδεται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση http://kalimera.pasok.gr/ . Η ΚΑΛΗΜΕΡΑ καλύπτει θέματα σχετικά με τις δράσεις των εθελοντών και την χρήση του διαδικτύου στην πολιτική δράση.

============================================================

Συντονιστής Εθελοντών Διαδικτύου για τη νότια Δωδεκάνησο:

Εμμανουήλ Χρύσης

Εμμανουήλ Χρύσης

Εμμανουήλ Χρύσης
Τηλ: 22410.66304, 22413.62506-7, 15
Κιν.: 6946283008
Ηλ. ταχυδρομείο (e-mail): emmanuel@pasok.gr
MSN: e_chrisis@hotmail.com
ICQ: 39689247
Skype: manos888
Yahoo Pager: e_chrisis@yahoo.com

 

Spread the Truth as it is in Jesus!

Advertisements
Σχολιάστε

3 Σχόλια

  1. An extremely fascinating read, I may possibly not concur completely, but you do make some really valid points.

    Μου αρέσει!

    Απάντηση
  1. Φωτογραφίες από την επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στη Ρόδο | Μανώλης Χρύσης

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: