Ύστερα ήρθε ο Παπανδρέου….

Prime Minister George Papandreou and European ...

Prime Minister George Papandreou and European Commission President José Manuel Barroso after their meeting in Brussels on 20 June 2011. (Photo credit: Wikipedia)

George Papandreou during a meeting with Matthe...

George Papandreou during a meeting with Matthew Nimetz, United Nations Special Representative for the naming dispute between Greece and the Republic of Macedonia. (Photo credit: Wikipedia)

Webnode - Create a blog, easy and free!

Γίνε μέλος της Oriflame και κέρδισε χρήματα!

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου (Photo credit: Wikipedia)

Ύστερα ήρθε ο Παπανδρέου….

Posted: 31 Dec 2013 11:05 AM PST

Ύστερα ήρθε ο Παπανδρέου. Άλλη πά

English: George Andreas Papandreou, Greek poli...

English: George Andreas Papandreou, Greek politician. (Photo credit: Wikipedia)

στα πολιτικού, νεωτεριστής, προοδευτικός, μεταρρυθμιστής, γεμάτος όραμα. Μάλιστα, σε αυτόν χρεώθηκε το σύνθημα να τα αλλάξει όλα, όχι τυχαία. Έδωσε το στίγμα του από την αρχή, με την εκλογή προέδρου από τη βάση. Και καθιέρωσε την εκλογή προέδρου από τη βάση στην Ελλαδα για περισσότερη συμμετοχή του πολίτη, για περισσότερη δημοκρατία, διαφάνεια, αξιοκρατία. Πράγματι. O πρώτος νόμος που ψηφίστηκε, ήταν η απόλυτη εφαρμογή του ΑΣΕΠ, Μέχρι τότε, τα παράθυρα ήταν ορθάνοιχτα [stage-γαλάζιες συνεντεύξεις] και η καχυποψία του κόσμου δικαιολογημένη.

 
 Χρειάστηκαν 16 ολόκληρα χρόνια για να εφαρμοστεί σωστά το ΑΣΕΠ. Ακολούθησαν πολλά το Δι@ύγεια, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, η αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση μέσω του opengov, ο ΕΟΠΥΥ, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, νέο ασφαλιστικό, ο νόμος για τις off shore, ο θεσμός του οικονομικού εισαγγελέα, ο νόμος για τους μετανάστες και μία αράδα μεταρρυθμίσεων που η Ελλάδα δεν είχε τολμήσει για πάρα πολλά χρόνια. Δυστυχώς, το πακέτο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στο κράτος, συνοδεύτηκε από το πακέτο λιτότητας, το επάρατο μνημόνιο μίας χρεοκοπημένης χώρας. Αλλά ακόμη και η σκληρή πολιτική λιτότητας, είχε ευαισθησίες. 
 
Στο πρώτο μνημόνιο προστατεύθηκαν οι πολίτες από τους πλειστηριασμούς, δεν υπήρξαν απολύσεις, δεν υπήρξαν μεγάλες μειώσεις μισθών και συντάξεων ενώ παράλληλα μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό η σπατάλη, όπως και εννοούσε ο Παπανδρέου με το »λεφτά υπάρχουν». Παρ’ όλα αυτά, ο Γιώργος Παπανδρέου φορτώθηκε όλα τα δεινά της μεταπολίτευσης και στοχοποιήθηκε από τα συμφέροντα που τόλμησε πρώτος να βάλει χέρι -ο μοναδικός που τόλμησε. Τον πίστεψα τον Παπανδρέου, τον στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις. Το κάνω ακόμη και τώρα στις συζητήσεις μου, μαλώνω, τώρα πια να αποδείξω ότι δεν υπήρξε προδότης -πονάω. Κι όμως, ο Παπανδρέου μου άφησε κάτι, τα εφόδια να υπερασπιστώ το όραμά του, αυτό που έγινε και δικό μου όραμα• και μπορεί να χάσαμε στην επικοινωνία αλλά κρατάω την ουσία και ονειρεύομαι…
 

Webnode - Create a blog, easy and free!

Тоҷикӣ: Συνάντηση Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον...

Тоҷикӣ: Συνάντηση Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον Gordon Brown (Photo credit: Wikipedia)

Advertisements
Προηγούμενο άρθρο
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: