ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 19-11-2012

Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2012

Αριθμ. Πρωτ.: 1391

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) παραχώρησε σήμερα, στις 11.00 το πρωί στα γραφεία της, συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη σύλληψη των τριών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη και τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος τους. Παρέστηκαν και εξέφρασαν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση τους στους συλληφθέντες εργαζόμενους και εκπρόσωποι άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως και από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Με τις συλλήψεις των τριών συναδέλφων, οι οποίες έγιναν εν είδει απαγωγής και με στοιχεία… οπτικοακουστικό υλικό, η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επιχειρεί με αυταρχικό τρόπο και χρησιμοποιώντας κάθε μέσο καταστολής να υποτάξει τους εργαζόμενους που αντιτίθενται στο άθλιο και αντεργατικό σχέδιο της για διαθεσιμότητα-απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. και του Δημοσίου Τομέα.

Όπως τονίσθηκε και στη συνέντευξη Τύπου, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν ποδηγετούνται, δεν υποτάσσονται. Ενωμένα θα συνεχίσουν τον αγώνα τους να ακυρώσουν στην πράξη την επιδίωξη της συγκυβέρνησης να στείλει χιλιάδες συναδέλφους στην ανεργία και στη φτώχια. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι «ακραία στοιχεία» όπως χαρακτηρίστηκαν. «Ακραία στοιχεία» είναι αυτοί που καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό προκειμένου να φανούν αρεστοί στους ξένους δανειστές-κατακτητές και είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη χώρα γενικότερα.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα στην απεργία και στα συλλαλητήρια, να μην επιτρέψουν οι διώξεις σε βάρος συναδέλφων να γίνουν καθεστώς και να παλέψουν με σκοπό να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων που καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό της χώρας, ωθεί τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στην πλήρη εξαθλίωση.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 4ωρη Πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 7.00 το βράδυ για την απογευματινή βάρδια. Συγχρόνως, στις 12.00 το μεσημέρι θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην πλατεία Καραισκάκη και εν συνεχεία πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα). Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν και στις πρωτεύουσες όλων των Νομών της χώρας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Με εκτίμηση,

103047597505285960874.jpgΕμμανουήλ Χρύσης
Στέλεχος Πληροφορικής Ο.Τ.Α.

Πτυχιούχος Λογιστής – Φοροτεχνικός

Δήμος Ρόδου
Διεύθυνση Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών
Τμήμα Διαχείρισης Εξοπλισμού Τ.Π.Ε. και Πληροφοριακών Συστημάτων

Ευσταθίου Γεωργίου 1
851 00 Ρόδος
Τηλ.: 2241361211, 2241046211
Tηλ/πία: 2241046348
E.: m<a href="mailto:mChrysis

Skype: manos888
http://itd.rhodes.gr

http://www.Rhodes.Gr


Στάλθηκε: 1:32 μ.μ. Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012
Θέμα: 1391 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 19-11-2012

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: