Μεταβολές στον Αναπτυξιακό Ν.3908/2011

Εστάλη από το BlackBerry® smartphone.
www.blackberry.com

Παρακαλούμε σκεφθείτε σοβαρότατα το περιβάλλον πριν αποφασίσετε να εκτυπώσετε αυτό το μήνυμα.


From: Άλφα Φαέθων <news@phaethon.gr>
Date: Tue, 30 Oct 2012 09:13:05 -0600
Subject: Μεταβολές στον Αναπτυξιακό Ν.3908/2011

Top_banner600

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες* Εφαρμογές πληροφορικής* ISO & HACCP* Επιδοτούμενα Προγράμματα


Αν θέλετε να επιδοτηθείτε και έχετε τις προϋποθέσεις, εμείς θα σας εντάξουμε σε πρόγραμμα
και θα πληρωθούμε με ποσοστό από την επιδότηση που θα πάρετε, όταν την πάρετε.

 Εγγραφείτε εδώ για να μη χάσετε καμιά ευκαιρία επιδότησης σας από το ΕΣΠΑ

Ο επενδυτικός νόμος είναι βασικό εργαλείο επιδότησης για τον επιχειρηματία που προγραμματίζει με ορίζοντα 5ετίας βελτιώσεις, αναβαθμίσεις, ανακαινίσεις, αναδιατάξεις στην επιχείρηση του, αλλά και ανάπτυξη νέας επιχείρησης ή νέων δραστηριοτήτων.

Αυξήθηκε το ελάχιστο ποσοστό των κτιριακών δαπανών σε 70% για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις και 60% για Μεγάλες επιχειρήσεις από 40% που ήταν, (βελτίωση ιδιαίτερα σημαντική για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και των logistics).
•    Καθίσταται μη υποχρεωτική η υποβολή έγκρισης δανείου από τον φορέα της επένδυσης κατά την υποβολή του φακέλου. Η έγκριση του δανείου θα πρέπει να προσκομιστεί έως και έξι μήνες μετά την έκδοση του οριστικού πίνακα αποτελεσμάτων.

Τα σημαντικότερα σημεία του Ν. 3908/2011 έχουν ως εξής:

Ενισχύονται οι υφιστάμενες νέες ή υπό σύσταση επιχειρήσεις που δεν ελέγχονται από το δημόσιο, έχουν τη νομική μορφή ατομικής επιχείρησης, εμπορικής εταιρείας ή συνεταιρισμού, τηρούν βιβλία Β’ ή Γ’ κατηγορίας και δραστηριοποιούνται σε επιλέξιμους κωδικούς δραστηριότητας στην γεωργία, μεταποίηση, τουρισμό και υπηρεσίες.

Οι ενισχυόμενες δαπάνες αφορούν υλικά και άυλα (έως 50% του προϋπολογισμού) περιουσιακά στοιχεία όπως:
•    Την κατασκευή, την επέκταση, τον εκσυγχρονισμό κτιριακών ειδικών και βοηθητικών εγκαταστάσεων, δαπάνες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου έως το 70% του προϋπολογισμού.
•    Την αγορά και εγκατάσταση καινούργιων σύγχρονων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών εγκαταστάσεων και των μεταφορικών μέσων που κινούνται εντός του χώρου της εντασσόμενης μονάδας καθώς και των φορτηγών ψυγείων μόνον εφόσον αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της μονάδας.
•    Τα μισθώματα της χρηματοδοτικής μίσθωσης καινούργιων σύγχρονων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού,
•    Μελέτες και αμοιβές συμβούλων μόνο για Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις έως 5% και έως 50.000 ευρώ.
•    Δαπάνες εφαρμοσμένης έρευνας στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι δαπάνες προσωπικού (ερευνητές, τεχνικοί και άλλο υποστηρικτικό προσωπικό στο βαθμό που απασχολούνται στα ερευνητικά σχέδια).
•    Δαπάνες απόκτηση και επικύρωση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και άλλων δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας (μόνο για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Τα ποσοστά ενίσχυσης κυμαίνονται από 15% έως 55% ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την γεωγραφική περιοχή της επένδυσης, η δε ενίσχυση μπορεί να είναι ένας συνδυασμός επιχορήγησης, επιδότησης της χρηματοδοτικής μίσθωσης και φορολογικής απαλλαγής.
•    Στα επενδυτικά σχέδια Γενικής Επιχειρηματικότητας χορηγείται η ενίσχυση της φορολογικής απαλλαγής μόνο και εντάσσεται το σύνολο των επιλέξιμων δραστηριοτήτων.
•    Στα επενδυτικά σχέδια Περιφερειακής Συνοχής χορηγείται η επιχορήγηση ή επιδότηση leasing κατά 70% της ενίσχυσης και φορολογική απαλλαγή το υπόλοιπο 30% της ενίσχυσης, ενώ εντάσσεται το σύνολο των επιλέξιμων δραστηριοτήτων.
•    Στα επενδυτικά σχέδια Τεχνολογικής Ανάπτυξης χορηγείται η επιχορήγηση ή επιδότηση leasing κατά 80% της ενίσχυσης και φορολογική απαλλαγή το υπόλοιπο 20% της ενίσχυσης, ενώ εντάσσεται το σύνολο των επιλέξιμων δραστηριοτήτων του μεταποιητικού τομέα, της πληροφορικής και της έρευνας.

Υπηρεσίες Συμβούλων: Ανάπτυξη, Υλοποίηση Ιδεών, Συμβουλές Διαχείρισης, Επαναδιαπραγμάτευση, Λύση- Εκκαθάριση-  Πτώχευση  κλπ.


Ενημερωθείτε για όλες τις υπηρεσίες μας στο site http://www.faethon.gr , E-mail: info@phaethon.gr
  Τηλεφωνικό κέντρο: +308013003039

Για να ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΤΕ από όλες τις λίστες της ΑΛΦΑ ΦΑΕΘΩΝ επισκεφτείτε αυτό το link
(If you want to UNSUBSCRIBE click this link)

Για να αλλάξετε τα στοιχεία σας επισκεφτείτε link

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: