Όχι οριζόντια μέτρα

Εστάλη από το BlackBerry® smartphone.
www.blackberry.com

Παρακαλούμε σκεφθείτε σοβαρότατα το περιβάλλον πριν αποφασίσετε να εκτυπώσετε αυτό το μήνυμα.


From: Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα <info2012@pasok.gr>
Sender: «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα» <info2012=pasok.gr@mail78.us2.mcsv.net>
Date: Fri, 21 Sep 2012 11:39:18 +0000
ReplyTo: Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα <info2012@pasok.gr>
Subject: Όχι οριζόντια μέτρα

An den mporeite na diavasete ayto to email patiste edo  
ΠΑΣΟΚ newsletter
Ο μη οριζόντιος χαρακτήρας των μέτρων είναι το ελάχιστο που πρέπει να διασφαλιστεί.
Δηλώσεις Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Προεκλογικά είπαμε τα λιγότερα απ' όλους. Κάναμε τις πιο λιτές και προσεκτικές προεκλογικές εξαγγελίες, αλλά είπαμε κι εμείς με καθαρότητα: 'Οχι οριζόντια μέτρα. Και όπως όσα είπαμε προεκλογικά για την παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής και για την αναθεώρηση της σύμβασης έγιναν δεκτά εκ των πραγμάτων ως εθνική στρατηγική, έτσι κι ο μη οριζόντιος χαρακτήρας των μέτρων είναι το ελάχιστο που πρέπει να διασφαλιστεί.

Δεν έχει παρουσιαστεί ολοκληρωμένο το πακέτο των μέτρων γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα. Θυμάστε ότι δεν έγινε δεκτή στην πράξη η επίμονη πρότασή μου για Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης. Αν είχε συγκροτηθεί η Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης, θα είχαμε συμπράξει ενεργά και επίσημα σε όλες τις φάσεις. Από τις συναντήσεις σε επίπεδο Πρωθυπουργού με τους ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών, μέχρι το επίπεδο των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας και του Υπουργείου Οικονομικών

Αλλά, όταν κάποιοι έρχονται την τελευταία στιγμή και λένε «ελάτε κι εσείς στις επαφές», δεν το εννοούν. Το λένε πολύ αργά και άκομψα απευθυνόμενοι στο ΠΑΣΟΚ. Εμείς βοηθάμε με τις επαφές που κάνουμε πολιτικά σε όλα τα επίπεδα, κυρίως με τους σοσιαλιστές ηγέτες, αλλά και με όλο το δίκτυο των επαφών που έχουμε στην Ευρώπη και διεθνώς.

Το δεύτερο σημείο είναι ότι πρέπει να επιταχυνθεί πλέον η διαδικασία. Έχει «μαλλιάσει η γλώσσα μου» από την ημέρα που σχηματίστηκε η κυβέρνηση να ζητάω να κινηθούμε γρήγορα. Να θέσουμε το ζήτημα της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής. Να κλείσουμε το πακέτο, γιατί η καθυστέρηση βλάπτει την εθνική οικονομία, επιδεινώνει την κατάσταση, μας εκθέτει σε κινδύνους. Άρα, ισχύει η γραμμή της επιτάχυνσης. Πρέπει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Όχι όμως όπως-όπως, όσο-όσο. Όχι με κάμψη της διαπραγματευτικής δύναμης που πρέπει να έχει η χώρα. Όχι σε βάρος της κοινωνίας. Όχι με διάθεση τιμωρίας της κοινωνίας που δυστυχώς πολλές φορές την έχει η τρόικα σε αυτά που λέει. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει πολλές θυσίες και είναι πολύ περήφανος για να αντιμετωπίζεται «παιδαγωγικά» και τιμωρητικά.

Διαβάστε τις δηλώσεις εδώ.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις εδώ .

Λαμβάνεις αυτό το email γιατί έχεις επιλέξει να λαμβάνεις Γενική Ενημέρωση στο

<e_chrisis@hotmail.com>. Αν δεν επιθυμείς να λαμβάνεις Γενική Ενημέρωση επικαιροποίησε τις επιλογές σου.  Αν επιθυμείς να αφαιρέσεις εντελώς το email σου πάτα εδώ

Προώθησέ το σε ένα φίλο | Διόρθωσε τα στοιχεία σου
 

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: