«Καλώς τους και ας άργησαν»

‘’Καλώς τους και ας άργησαν’’

‘’Το σιγάν κρείττον έστι του λαλείν’’ και επειδή το γνωμικό έχει τη δική του βαρύτητα λόγω της διαχρονικότητάς του ταιριάζει καλύτερα στους συντάκτες της επιστολής του Συνασπισμού. (αλήθεια γιατί ανυπόγραφο) και στον έτερο συντάκτη της άλλης επιστολής  (εννοώ τον κ. Καραγιάννη) , το πιο ηχηρό και κατανοητό  ‘’ Εκ κοράκος κρα’’.

Αν είχαν συναίσθηση και γνώση των ευθυνών τους θα επέλεγαν τη σιωπή γιατί είναι πολύ δύσκολο σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται μόνο για το ‘’φαίνεσθαι’’ και όχι για το ‘’είναι’’ η αναγνώριση των καταστρεπτικών επιλογών και ενεργειών τους.

Φίλοι συντάκτες, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η προβαλλόμενη περιβαλλοντική σας ευαισθησία εξαντλείται στις διάφορες αστήρικτες και ανυπόστατες καταγγελίες για οτιδήποτε προγραμματίζεται να γίνει στο νησί γιατί το μόνο που σας ταιριάζει είναι η οκνηρία, η ακινησία και η κρατικοδίαιση.

Δεν θα σας ζητούσα να ανασύρετε από τα αρχεία σας κάποια δική σας πρόταση για το τι πρέπει να γίνει σε αυτό το νησί γιατί το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να μη γίνεται τίποτε και να δικαιολογείτε την πολιτική σας παρουσία με ψευδεπίγραφες ευαισθησίες τις οποίες ‘’εν  βάθει’’ δεν έχετε.

Και τώρα επί του προκειμένου.

Να σας θυμίσω τη λαϊκή συνέλευση της Κατταβιάς (τέλος ’98 ή αρχές ’99) με προεδρεύοντα τον κ. Καραγιάννη και θυμηθείτε τι ελέχθη, τι λέγατε και πώς παρασύρατε τους αδαείς, εσείς και αυτοί που έχουν άνομα συμφέροντα διεκδικώντας τα γύρω ακίνητα του Δημοσίου και ποια ήταν η συνεργασία σας μαζί τους για μια ‘’χούφτα ψηφουλάκια ‘’

Ψεύδεσθε ασύστολα, ο ‘’πάνω Γυαλός’’ δεν είναι Νατούρα και οι χελώνες ξεχάστηκαν από τη μεριά σας μόλις ακυρώθηκε η απόφαση της χωροθέτησης μετά από πολλές πιέσεις και ψευδή στοιχεία εκ μέρους σας και εκ μέρους του τότε Νομάρχη.

 

 

 

 

Οι αιτιάσεις σας για ρύπανση, για προσβολή του οικιστικού περιβάλλοντος και άλλες παρόμοιες μπαρούφες έπειθαν μόνο αυτούς που ήθελαν ναι πεισθούν γιατί και αυτοί άλλα είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους.

Τα ίδια συνέβησαν και το 1989 για τη Μαρίνα στον κόλπο των Γυμνιστών στο Φαληράκι, ηλίθιοι δήθεν περιβαντολλόγοι και καταπατητές Δημοσίων Εκτάσεων ακύρωσαν το έργο και ακόμα δεν έχουμε Μαρίνα.

Μήπως κάτι παρόμοιο κρύβεται και πίσω από τις νέες περιβαλλοντικές σας ευαισθησίες και για τη νέα θέση του εργοστασίου;

Δεν θέλω να παρελθοντολογήσω και να ανασύρω όλες σας τις ενέργειες για μια σειρά έργα για τα οποία δημιουργήσατε θόρυβο απλά και μόνο για να δικαιολογήσετε την πολιτική σας παρουσία.

Κύριοι του Συνασπισμού και κύριε Καραγιάννη εσείς δεν κάνατε προεκλογική σας σημαία το ‘’τείχος του αίσχους’’ (διαχωριστική προστατευτική νησίδα του δρόμου Ρόδου-Φαληράκι) και ζητούσατε από τους παρόδιους ιδιοκτήτες να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη; (16-17 το έκαναν)

Εσείς κύριοι του Συνασπισμού και κύριε Καραγιάννη δεν ‘’δαρρυγνύατε τα ιμάτιά σας’’ και δεν δίνατε προεκλογικά την υπόσχεση ότι θα γκρεμίσετε το διαχωριστικό τείχος μόλις κερδίσετε τις εκλογές;

Εσείς κύριοι του Συνασπισμού δεν καταγγείλατε την κατασκευή του Μουσικού Γυμνασίου γιατί ο χώρος δεν ήταν δήθεν χαρακτηρισμένος ;

Εσείς κύριοι του Συνασπισμού δεν καταγγείλατε τη μεταφορά των Υπηρεσιών στο Ζέφυρος γιατί ήταν ετοιμόρροπο και επικίνδυνο;

Εσείς κύριοι του Συνασπισμού δεν ακυρώσατε τον ανισόπεδο κόμβο στο Τσαΐρι;

Εσείς κύριοι του Συνασπισμού δεν καταγγείλατε την κατασκευή του Καρνάγιου;

Τώρα που προεκλογικά από τα λάθη και τις παραλείψεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. και δεν σας χωρά ένα κουβούκλιο ασανσέρ σοβαρευτείτε και προσπαθήστε να δείτε τις ανάγκες του κόσμου και του Νησιού.

Η σχοινοβασία είναι καλή για ακροβάτες. Δεν ταιριάζει στα κόμματα που διεκδικούν να ασκήσουν εξουσία.

Την επόμενη φορά  που θα έχετε κάτι να πείτε να το εκφράσετε με βούλα και υπογραφή.

Με τη φωτιά μην παίζετε γιατί θα καείτε κι εσείς κύριε Καραγιάννη κάποια στιγμή θα πρέπει Δημόσια να μου ζητήσεις συγγνώμη  όπως και από το Δωδεκανησιακό λαό για την αρνητική σου προσφορά και πολιτική σου παρουσία.

Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση.

 

 

Παρασκευάς Γιάννης 

Advertisements
Προηγούμενο άρθρο
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: