Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται

Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί μηνυμάτων προβολής. Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία τού αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής (Οδηγία 2002/31/CE και A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου). Αν επιθυμείτε να μην λαμβάνετε ενημέρωση στείλτε τη λέξη ΔΙΑΓΡΑΦΗ.
Εστάλη από το BlackBerry® smartphone.
www.blackberry.com
Παρακαλούμε σκεφθείτε σοβαρότατα το περιβάλλον πριν αποφασίσετε να εκτυπώσετε αυτό το μήνυμα.

From: Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα <info2012@pasok.gr>
Sender: «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα» <info2012=pasok.gr@mail79.us2.rsgsv.net>
Date: Tue, 24 Jul 2012 18:09:49 +0000
ReplyTo: Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα <info2012@pasok.gr>
Subject: Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται

An den mporeite na diavasete ayto to email patiste edo  
Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται
Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κινήματος

«Η σημερινή συνεδρίαση του οργάνου της προσωρινής Πολιτικής Γραμματείας, συμπίπτει με την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

»Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τον αγώνα κατά της δικτατορίας, ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τις ίδιες τις προσπάθειες, τον ιδρώτα και τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού, είναι να προσπαθήσουμε να βγούμε οριστικά από την κρίση.

»Έχει πολύ μεγάλη σημασία σε συνθήκες κρίσης να αποδείξουμε ότι διατηρούμε την ιστορική μας μνήμη και συνείδηση, πως ξέρουμε να προστατεύουμε το ίδιο το εθνικό κεκτημένο, πως μπορούμε όχι να οργανώσουμε τη «νέα μεταπολίτευση», αλλά να δώσουμε νόημα στις κατακτήσεις του ελληνικού λαού των τελευταίων δεκαετιών. Γιατί αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι να ξαναζήσουμε με πολύ επώδυνους όρους την ιστορία η οποία ποτέ δεν σταμάτησε να γράφεται, αλλά πρέπει να γράφεται με τους δικούς μας όρους κι όχι με όρους που μας υπαγορεύονται.

»Ο φαύλος κύκλος δυστυχώς συνεχίζεται. Μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην εστία της κρίσης. Είδαμε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 28ης Ιουνίου που γέμισε ελπίδες και προσδοκίες να χάνει πάρα πολύ γρήγορα τη δυναμική της και να τίθεται σε αμφισβήτηση.

» Έχουμε δύο επιτακτικά εθνικά ιστορικά καθήκοντα: Το πρώτο είναι να προστατεύσουμε τη χώρα μας σε σχέση με τη δική μας εθνική κρίση. Το δεύτερο είναι να την προστατεύσουμε και να τη θωρακίσουμε σε σχέση με τις επόμενες φάσεις μιας βαθιάς ανακυκλούμενης πανευρωπαϊκής κρίσης η οποία είναι σε εξέλιξη, γι΄ αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να απεμπλακούμε από οποιαδήποτε εσωτερική πολιτική σκοπιμότητα σε άλλα κράτη.

» Πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτή η διαρκής συζήτηση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, σχετικά με την Ελλάδα και τη θέση της μέσα ή έξω από το ευρώ.

Αυτή η διαρκής αμφισβήτηση, αυτή η διαρκής εκκρεμότητα, η οποία αντιβαίνει στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε ρητές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι βλαπτική για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

»Εμείς από τη δική μας πλευρά πρέπει να οικοδομήσουμε ένα κατά κυριολεξία εθνικό μέτωπο, να υπηρετήσουμε μία καθαρή εθνική στρατηγική, αυτήν που το ΠΑΣΟΚ εισηγείται με μεγάλη σαφήνεια και εμμονή. Γι΄ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης ως Εθνική Επιτροπή Οικονομικού Στρατηγικού Σχεδιασμού.

Και λυπάμαι πραγματικά γιατί ενώ βλέπουμε ποιο είναι το ευρωπαϊκό περιβάλλον, βλέπουμε τον κίνδυνο του τυχαίου, βλέπουμε την έλλειψη ευρωπαϊκής στρατηγικής, βλέπουμε την αμηχανία, έχουμε μία αντιπολίτευση στη χώρα μας που έχει επιλέξει την ανεύθυνη στάση: που προσδοκά το αδιέξοδο, που επενδύει πολιτικά στο αδιέξοδο και προσπαθεί να προκαλέσει το αδιέξοδο υψώνοντας φραγμό σε κάθε πιθανή πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και της χώρας συνολικά.

» Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει τους εταίρους της με όρους εκβιασμού. Δεν τους εκβιάζει και δεν εκβιάζεται.

» Χρειαζόμαστε ένα επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής για την περίοδο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016 τουλάχιστον. Μόνον με ένα επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μπορούμε να κλείσουμε ομαλά τον προϋπολογισμό του 2012 και να σχεδιάσουμε με επιτυχία τον προϋπολογισμό του 2013.

» Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την Κυβέρνηση, θεωρεί ότι η Κυβέρνηση αυτή είναι μια Κυβέρνηση μακράς πνοής, τετραετίας. Αυτό είναι ανάγκη του τόπου. Το ΠΑΣΟΚ μεταφέρει την εμπειρία του στην Κυβέρνηση, τους κυβερνητικούς μας εταίρους, μοιραζόμαστε με τους εταίρους μας τις εκτιμήσεις μας.

Προσφέρουμε τις υπηρεσίες και το δίκτυο των επαφών μας με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές και άλλους κρίσιμους παράγοντες του ευρωπαϊκού και του διεθνούς οικονομικού και πολιτικού γίγνεσθαι. Αλλά φυσικά ούτε μπορούμε ούτε θέλουμε να υποκαταστήσουμε τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς στο ρόλο τους.

»Η εθνική ενότητα και η αντίσταση απέναντι στη δημαγωγία, τον λαϊκισμό και τη συνωμοσιολογία είναι μια υποχρέωση όλων μας.

»Το μήνυμά μας απευθύνεται στην Αντιπολίτευση, η οποία αυτή τη στιγμή όχι μόνον δεν βοηθά, αλλά πιστεύω ότι λειτουργεί μυωπικά και ανεύθυνα και επενδύει στη βλάβη της χώρας.

» Προσδοκία μας και υποχρέωσή μας είναι η νέα φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ να αναδειχθεί μέσα από τη διαχείριση της κρίσης από τώρα και στο εξής, μέσα από την προοπτική εξόδου και ανάκτησης του χαμένου εδάφους.

» Θα απαντήσουμε θετικά στο ερώτημα «Αν ένα ΠΑΣΟΚ πάλι μαζικό και πλειοψηφικό είναι εφικτό, χωρίς να αναγκαστεί να καταφύγει σε δημαγωγίες και λαϊκισμούς». Ναι, είναι εφικτό.

» Το ΠΑΣΟΚ θα αποδείξει ότι μπορεί να είναι Κόμμα εξουσίας χωρίς τα προβλήματα του κυβερνητισμού.

» Αριστερά δεν είναι ούτε ο αριστερός συντηρητισμός, ούτε οι θεωρίες της αριστερής συνωμοσίας, είναι κάτι δημιουργικό, αισιόδοξο, συγκεκριμένο, ρεαλιστικό. Και αυτός είναι ο δικός μας λόγος, αυτή είναι η δική μας προοπτική και αυτός είναι ο δικός μας τρόπος να γιορτάζουμε σήμερα με περίσκεψη και με αίσθημα ευθύνης τη μεγάλη επέτειο της μεταπολίτευσης, τη μεγάλη επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Διαβάστε όλη την ομιλία.


Επισκεφθείτε τη σελίδα anasistasipasok.gr και πάρτε μέρος στις συζητήσεις μας.

Η σκέψη σου, πολιτική μας πρόταση.


Like Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται on Facebook                 share on Twitter               Google Plus One Button  

Λαμβάνεις αυτό το email γιατί έχεις επιλέξει να λαμβάνεις Γενική Ενημέρωση στο

<e_chrisis@hotmail.com>. Αν δεν επιθυμείς να λαμβάνεις Γενική Ενημέρωση επικαιροποίησε τις επιλογές σου.  Αν επιθυμείς να αφαιρέσεις εντελώς το email σου πάτα εδώ

Προώθησέ το σε ένα φίλο | Διόρθωσε τα στοιχεία σου
 

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: