Eθνικές εκλογές 2012

Logo of Νεολαία ΠΑΣΟΚ

Logo of Νεολαία ΠΑΣΟΚ (Photo credit: Wikipedia)

Deutsch: Wappen Griechenlands seit 7. Juni 197...

Deutsch: Wappen Griechenlands seit 7. Juni 1975. Ελληνικά: Το εθνόσημο της Ελλάδας , καθιερώθηκε στις 7 Ιουνίου 1975 English: Coat of arms of Greece since 7 June 1975. (Photo credit: Wikipedia)

Greek legislative election, 2009 results, data...

Greek legislative election, 2009 results, data from in.gr. Ελληνικά: Χάρτης αποτελεσμάτων για τις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 2009, πηγή in.gr. (Photo credit: Wikipedia)

Greek legislative election, 2009 results, data...

Greek legislative election, 2009 results, data from in.gr. Ελληνικά: Χάρτης αποτελεσμάτων για τις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 2009, πηγή in.gr. (Photo credit: Wikipedia)

kalpi_psifoforia_10

Μάθετε πού ψηφίζετε To ιστολόγιο (blog) της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νότιας Δωδεκανήσου
Εθνικές Εκλογές 2012 Μάθετε πού ψηφίζετε To ιστολόγιο (blog) της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Νότιας Δωδεκανήσου

Πολιτικά νέα – ειδήσεις

Ευάγγελος Βενιζέλος: Ζήτησε καθαρή εντολή από τον λαό στις εκλογές

Ζήτησε καθαρή νίκη και καθαρή εντολή από το εκλογικό σώμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε πως η χώρα μπορεί σε τρεις μήνες να απεξαρτηθεί από το μνημόνιο
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Απέρριψε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, το ενδεχόμενο ύπαρξης συμφωνίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας πως οι δύο παρατάξεις έχουν απολύτως συγκρουόμενες στρατηγικές και αντιλήψεις.Αναφερόμενος, δε, στο θέμα της πρωθυπουργίας, ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο. «Μη νομίζετε ότι θα πάει το ΠΑΣΟΚ να κάνει κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα να δημαγωγούν, να λαϊκίζουν, να τρίβουν τα χέρια τους επειδή βρέθηκαν οι αφελείς οι οποίοι θα σηκώσουν το σταυρό του  μαρτυρίου. Όχι. Πρέπει όλοι ανεξαιρέτως ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όταν λέω όλοι, εννοώ από τα αριστερά μέχρι τα δεξιά, όλο το φάσμα». Όπως είπε, «ο κ. Σαμαράς δεν αφήνει περιθώριο συζήτησης γιατί υπάρχει ένας κομματικός εγωισμός. ‘Αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δε θέλουμε καμία συνεργασία ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με κανέναν άλλον, θέλουμε ο κ. Σαμαράς να είναι Πρωθυπουργός’», ανέφερε, και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «υπάρχει και βελτιωμένη έκδοση: Πρωθυπουργός είτε είναι αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία είτε είναι απλώς πρώτη, λες και αυτά είναι αυτονόητα πράγματα και γίνονται αυτομάτως».

Μιλώντας στο πλαίσιο διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε σε μέσα μαζικής ενημέρωσης της Πελοποννήσουν, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως «ο τόπος δεν κυβερνιέται εύκολα και μάλιστα, αν αυτά που λένε οι εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα αποτυπωθούν στην κάλπη, η χώρα είναι ακυβέρνητη, γιατί χρειάζεται όχι απλά και μόνο πλειοψηφία στη Βουλή, δηλαδή πέραν των 151 Βουλευτών στη Βουλή,χρειάζεται πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα, χρειάζεται καθαρή εντολή. Πρέπει να ξέρουμε τι θέλει ο ελληνικός λαός Και πρέπει να μας πει στις 6 Μαΐου  ο ελληνικός λαός τι θέλει, στο επίπεδο του εκλογικού σώματος, όχι στο επίπεδο της αντανάκλασης των ψήφων σε έδρες».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ο λαός θα πρέπει να αποφασίσει αν επιθυμεί τονευρωπαϊκό προσανατολισμό, ο οποίος «παρέχει ασφάλεια, συνεπάγεται ορισμένους όρους αλλά μας δίνει ένα πλαίσιο αναφοράς, είναι ένας δρόμος σταθερός, δύσκολος, ασφαλής, με αρχή, μέση και τέλος». Εκτίμησε, δε, πως η χώρα βρίσκεται «πέρα από τη μέση, κοντά στο τέλος, μπορούμε μέσα σε τρία χρόνια το αργότερο, να απεξαρτηθούμε από το μνημόνιο».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η παράταξη βρίσκεται «στο μέσον του πολιτικού φάσματος, κοιτάζει και προς τα δεξιά και προς τ’ αριστερά και σε όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας οι οποίες είναι εκτός κομμάτων και λέει: ‘Θέλουμε να κάνουμε μια μεγάλη εθνική συμμαχία, φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, υπευθυνότητας, αλληλεγγύης  και ριζοσπαστικών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων’». Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, στις δυνάμεις αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται η σημερινή Νέα Δημοκρατία αλλά ούτε και οι δυνάμεις της Αριστεράς. Συμπεραίνει, δε, πως μια σταθερή και βιώσιμη λύση μπορεί να προκύψει μόνο από μια νίκη του ΠΑΣΟΚ. «Γιατί», εξηγεί, «αυτό σημαίνει ότι έχουμε τη δυνατότητα μέσω της διερευνητικής εντολής να τους καθίσουμε όλους γύρω από ένα τραπέζι και  να συμφωνήσουμε έναεθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που το προτείνουμε, που είναι προφανές ως περιεχόμενο, γιατί το θέμα μας δεν είναι το μνημόνιο, το θέμα μας είναι το πέρα και υπεράνω του μνημονίου, που είναι το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης». Αναφερόμενος στον κ. Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «με αυτά που λέει και που κάνει, αυτοαποκλείεται από τη συζήτηση για το μέλλον της χώρας. Άρα, μη συγχέουμε αυτό που λέμε ως υπόθεση εργασίας συγκρουόμενη με την πραγματικότητα, με την ίδια την πραγματικότητα η οποία είναι, δυστυχώς, απολύτως αδιέξοδη με βάση αυτά που κάνει η Νέα Δημοκρατία».

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.