4 + 4 + 1 σημεία για τη ρευστότητα

Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί μηνυμάτων προβολής. Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία τού αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής (Οδηγία 2002/31/CE και A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου). Αν επιθυμείτε να μην λαμβάνετε ενημέρωση στείλτε τη λέξη ΔΙΑΓΡΑΦΗ.
Εστάλη από το BlackBerry® smartphone.
www.blackberry.com
Παρακαλούμε σκεφθείτε σοβαρότατα το περιβάλλον πριν αποφασίσετε να εκτυπώσετε αυτό το μήνυμα.

From: Ευάγγελος Βενιζέλος <pasok2012@pasok.gr>
Sender: «Ευάγγελος Βενιζέλος» <pasok2012=pasok.gr@mail74.us1.rsgsv.net>
Date: Wed, 18 Apr 2012 10:49:18 -0400
ReplyTo: Ευάγγελος Βενιζέλος <pasok2012@pasok.gr>
Subject: 4 + 4 + 1 σημεία για τη ρευστότητα

An den mporeite na diavasete ayto to email patiste edo  
Αυτοδύναμη Ελλάδα
4 + 4 + 1 σημεία για τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία  

Η μεγάλη προσπάθεια που κάναμε για τη μείωση του δημοσίου χρέους συνδέεται με το πρόβλημα των επιχειρήσεων, των ανέργων, των νοικοκυριών, με τη λειτουργία της πραγματικής οικονομίας, με τη λειτουργία της αγοράς που υφίσταται τις επιπτώσεις της ύφεσης. Έχουμε 4+4+1, δηλαδή 9 σημεία για τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, ως θεμέλιο της ανάπτυξης, κάτι συγκεκριμένο και χειροπιαστό.

Τρία κανάλια που μπορούν να φέρουν χρήμα στην αγορά και να διαμορφώσουν το περιβάλλον της ανάπτυξης που χρειάζεται η χώρα μας τους αμέσως επόμενους μήνες:
1. Το πρώτο κανάλι είναι το τραπεζικό σύστημα. Στο τραπεζικό σύστημα προτείνουμε τέσσερις άμεσα εφικτές παρεμβάσεις:

Ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών. Υπάρχουν 50 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών. Αυτό είναι το θεμέλιο της όλης προσπάθειας για ανάπτυξη και για να πέσει χρήμα στην αγορά. Επιστροφή των καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Το Κίνημα επιστροφής των καταθέσεων στις Τράπεζες είναι κάτι, που πρέπει να το υιοθετήσουμε ως πατριωτικό καθήκον. Αποκλιμάκωση των επιτοκίων χορηγήσεων προς τις επιχειρήσεις
Πρέπει να αλλάξουν οι κανόνες του περιβόητου ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Υπό συνθήκες κρίσης, με την αγορά να χειμάζεται, δεν μπορεί να είναι κάποιος γραμμένος στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ επειδή εκδόθηκε εις βάρος του μια διαταγή πληρωμής για 1.500 ή 2.000 ευρώ.

2. Το δεύτερο κανάλι: Ενιαίο Ταμείο Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Ο σκοπός είναι το κεφάλαιο κίνησης, η διευκόλυνση των επιχειρήσεων να καλύπτουν τις ανάγκες κεφαλαίου κίνησης.

3. Το τρίτο κανάλι: το κράτος. Το κράτος πρέπει να εξοφλήσει αμέσως τις συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς την αγορά, προς τις επιχειρήσεις. Θα αλλάξει η εικόνα της αγοράς, με το που θα πέσουν 6,3 δισεκατομμύρια.
Αυτοματοποιημένος μηχανισμός επιστροφής του ΦΠΑ.
Μειώνεται ο δανεισμός του Ελληνικού Δημοσίου με έντοκα γραμμάτια. Έχουμε λοιπόν 10 δις διαθέσιμα, μόνον από την αλλαγή του συστήματος στα έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου.
Αποδέσμευση των μεγάλων έργων του ΕΣΠΑ, μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων που κολλάνε στην κοινοτική γραφειοκρατία, που έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα. Πίσω από κάθε μεγάλο έργο υπάρχουν πάρα πολλές μικρές δορυφορικές δουλειές, υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν, ο τζίρος είναι τεράστιος, η απασχόληση που δημιουργείται είναι εξαιρετικά σημαντική. Διαβάστε όλη τη δήλωση εδώ.

Advertisements
Προηγούμενο άρθρο
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: