Διαβούλευση Μελέτης Χρήσης ΕΛ/ΛΑΚ στο Δημόσιο Το μέα

vote_tl.gif

Στάλθηκε: 6:17 μ.μ. Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012
Θέμα: Διαβούλευση Μελέτης Χρήσης ΕΛ/ΛΑΚ στο Δημόσιο Τομέα

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) σε συνέχεια της πρόσφατης διαβούλευσης για τη διαμόρφωση τεκμηριωμένης πρότασης με στόχο την προώθηση του Ανοιχτού Λογισμικού και των Ανοικτών προτύπων στο Δημόσιο Τομέα, παραθέτει τα βασικά κεφάλαια της μελέτης για προτάσεις και σχολιασμό και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχει στη διαβούλευση.
Η μελέτη με τίτλο «Αποτίμηση της Χρήσης του Ελεύθερου Λογισμικού/Ανοικτού Λογισμικού (ΕΛ/ΛΑΚ) στον Δημόσιο Τομέα» αποσκοπεί στην δημιουργία επιστημονικού υπόβαθρου ικανού να αποτελέσει την βάση για μια εναλλακτική προσέγγιση στην υιοθέτηση του Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα στην Δημόσια Διοίκηση. Βασίζεται σε τέσσερις επιμέρους αναλύσεις: την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού στην Ελλάδα, την κατηγοριοποίηση λογισμικών στους Ο.Τ.Α, την τεκμηρίωση της βιωσιμότητας του εγχειρήματος εισαγωγής ΕΛ/ΛΑΚ και τέλος την εφαρμογή των πραγματικών δικαιωμάτων (Real options). Συνολικά η μελέτη συνοψίζει τα αναμενόμενα οφέλη λαμβάνοντας υπόψιν το Ελληνικό Περιβάλλον και τις Διεθνείς πρακτικές.
Μπορείτε να σχολιάσετε στους βασικούς άξονες τις πρότασης έως τις 8 Απριλίου στον δικτυακό τόπο των διαβουλεύσεων της ΕΕΛ/ΛΑΚ.

Advertisements
Επόμενο άρθρο
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: