ΑΙΣΧΟΣ: Την ώρα που ο ελληνικός λαός πεινά…

/Ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki-mo...ΑΙΣΧΟΣ: Την ώρα που ο ελληνικός λαός πεινά, 800 βουλευτές ζητάνε αναδρομικά λεφτά!

ΑΙΣΧΟΣ: Την ώρα που ο ελληνικός λαός πεινά, 800 βουλευτές ζητάνε αναδρομικά λεφτά!

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά 800-850 είναι συνολικά οι βουλευτές που έχουν προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο ζητώντας να πάρουν αναδρομικές αυξήσειςπατώντας πάνω στη σχετική ρύθμιση που ισχύει για τους δικαστικούς και συμπαρασύρει την βουλευτική αποζημίωση. Ή τουλάχιστον θα την συμπαρέσυρε αν η Βουλή δεν είχε αποφασίσει από το 2008 πως ακόμη και στην περίπτωση που οι συνταξιούχοι βουλευτές δικαιωθούν, οι εν ενεργεία συνάδελφοί τους δεν θα λάβουν τις αυξήσεις.

Το δεδομένο αυτό έσπευσε να επισημάνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης μόλις άκουσε τα λεγόμενα της αντιπροέδρου του Β΄τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η κα Καλδή δήλωσε ότι εκκρεμοδικούν 800-850 τέτοιες υποθέσεις και η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου προσανατολίζεται στο να αποφασίσει υπέρ του να λάβουν αναδρομικά και οι εν ενεργεία βουλευτές από το 2008 και μετά. «Κάποιοι», είπε, «ζητούν τα αναδρομικά στη βάση της ρύθμισης που ισχύει για τους δικαστές από το 2003 έως το 2007, άλλοι που δεν μπήκαν στη ρύθμιση με όλες τις προσαυξήσεις και μία τρίτη κατηγορία από το 2008 και μετά».

Το θέμα είναι ποιοι και γιατί ψηφίζουν τέτοιους νόμους, δίνουν τέτοιες παροχές και πότε και γιατί δεν σταματούν αυτού του είδους οι παροχές που προκαλούν σκάνδαλα στις συνειδήσεις του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των χαμηλών οικονομικών στρωμάτων της κοινωνίας μας…

http://cdn.springboard.gorillanation.com/storage/xplayer/yo033.swf

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: