ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Subject: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Αγαπητοί φίλοι,

Σας απευθύνουμε  πρόσκληση στην Ημερίδα με θέμα τον Εθελοντισμό και τη Νεολαία και σας παρακαλούμε να συμμετάσχετε με τα μέλη σας. (Σάββατο 26 Ιουνίου, ώρα 16:30, τόπος ξενοδοχείο Grand Hotel)   Στόχοι μας είναι:
– η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η ενημέρωσή τους από τους επικεφαλής μεγάλων Οργανώσεων με Πανελλήνια και Παγκόσμια δραστηριότητα και από τις τοπικές οργανώσεις, – η απόκτηση ενός κοινού κώδικα επικοινωνίας και δράσης που θα ενώνει σε μια μεγάλη αλυσίδα όλους τους εθελοντές του τόπου μας, με σεβασμό στην αυτοτέλεια του καθενός ή της κάθε οργάνωσης ξεχωριστά.   Ερωτήματα που αναμένεται να απαντηθούν:

  • Γιατί να μην είναι ακόμα περισσότεροι πολίτες ευαισθητοποιημένοι σε θέματα, Ειρήνης – Περιβάλλοντος – Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού – Δημοκρατίας – Παιδείας;

Τι αποτρέπει ακόμα και τους ευαισθητοποιημένους να δράσουν;

  • Με ποιο τρόπο οι πολίτες του αύριο, θα έχουν διαμορφωμένη προσωπικότητα τέτοια, ώστε στο σύνολο τους να διαμορφώνουν μια καλύτερη κοινωνία? Είναι ο σημερινός εθελοντής, μια προβολή στο παρόν, ενός πολίτη μιας καλύτερης μελλοντικής κοινωνίας;

Πώς αντιμετωπίζεται ο εθελοντής σήμερα; και πολλά άλλα…
Θα τοποθετηθούν και θα δεχθούν ερωτήματα και παρατηρήσεις:
Ο Πρόεδρος της UNICEF Hellasκ. Λ. Κανελλόπουλος, μιας Οργάνωσης που δρα σε παγκόσμιο επίπεδο για, τα μη προνομιούχα παιδιά, για την επιβίωση, την προστασία και την ανάπτυξη τους. Για την  Αειφόρο ανθρώπινη ανάπτυξη και στηρίζεται σε εθελοντές.
Ο Πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» Ελλάδας, κ. Ν. Κανάκης. Οι Γιατροί του Κόσμου είναι μία διεθνής, ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση η οποία παρέχει επείγουσα ιατρική βοήθεια στα θύματα φυσικών καταστροφών, πολέμων και συγκρούσεων.
Κινητήρια αρχή της οργάνωσης είναι ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει δικαίωμα στην ανθρωπιστική βοήθεια, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία.

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: