Δελτίο Τύπου από Βουλευτή κ. Κουσουρνά

Στάθης Κουσουρνάς

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ

Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου – ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ρόδος, 11/5/2010

ΠΡΟΣ :

Μ.Μ.Ε. Δωδ/σου

Σειρά συναντήσεων με συλλόγους εργαζομένων της περιοχής μας είχε τις τελευταίες ημέρες ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Δέχτηκε στο γραφείο του τον πρόεδρο των εργαζομένων της ΔΕΚΡ κ. Γιάννη Ντελάκη και το μέλος του συλλόγου κ. Αντώνη Καρπαθάκη. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρθηκαν στην αναίτια μείωση των αποδοχών τους από τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, καθώς η εταιρεία τους δεν επιχορηγείται άμεσα ή έμμεσα από το κράτος ή άλλο δημόσιο φορέα. Οι υπηρεσίες της επιχείρησης καθαριότητας είναι ανταποδοτικές και τα έσοδα της εταιρείας προκύπτουν από τις προσφερόμενες υπηρεσίες της.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν και στις επερχόμενες αλλαγές από την Διοικητική Μεταρρύθμιση «Καλλικράτης», όπου στην παράγραφο 2 του άρθρου 111, προβλέπεται η μεταφορά του προσωπικού της επιχείρησης στο Δήμο από όπου και θα εκτελούνται οι υπηρεσίες καθαριότητας. Οι εργαζόμενοι πιστεύουν πως λόγω της μοναδικότητας της ΔΕΚΡ ως προς τη σύσταση της και του τρόπου λειτουργίας της, θα πρέπει να εξαιρεθεί από τη παραπάνω διαδικασία.

Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημα των εργαζομένων στο Υπουργείο Οικονομικών, καθώς από τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στη ΔΕΚΡ αλλά και στη ΔΕΥΑΡ, δε θα προκύψει κανένα δημοσιονομικό όφελος αφού δεν επιβαρύνουν άμεσα ή έμμεσα τον κρατικό προϋπολογισμό και κρίνεται λογικό να αντιμετωπιστούν ως προς τα οικονομικά μέτρα, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Όσον αφορά στο θέμα της μεταφοράς του προσωπικού της ΔΕΚΡ στο Δήμο, στα πλαίσια του προγράμματος Καλλικράτης, θα ενημερώσει το Υπουργείο Εσωτερικών για την ιδιαιτερότητα της επιχείρησης.

Ο κ. Κουσουρνάς, είχε συνάντηση επίσης με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακοποιών κ. Φουτούλη Νίκο και με τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου και πρόεδρο το Νομαρχιακού Συμβουλίου, κ. Σωτήρη Παμπάκα. Σκοπός της συνάντησης, ήταν η κατ’ αρχήν ενημέρωση του βουλευτή για τις παρενέργειες που ενδέχεται να προκύψουν από την άνευ κριτηρίων απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού. Ενημέρωσαν ακόμη τον βουλευτή για τα προβλήματα που προκύπτουν μετά από σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου. Αποφασίστηκε να γίνει σε νέα συνάντηση, αναλυτική συζήτηση επί των θεμάτων αυτών και των επιπτώσεων στον κλάδο των φαρμακοποιών, προκειμένου να λάβουν τη τεκμηριωμένη στήριξη του Βουλευτή.

Τέλος, ο κ. Κουσουρνάς συναντήθηκε με τον πρόεδρο του σωματείου ιδιοκτητών μικρών φορτηγών κ. Κώστα Στυλιανού και τον αντιπρόεδρο κ. Νίκο Παρασκευά, με θέμα τις αλλαγές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο που αφορά στην «οργάνωση και λειτουργία των οδικών εμπορικών μεταφορών» και συσχετίζεται με το επάγγελμα των μελών του σωματείου. Ο κ. Κουσουρνάς κατανόησε τα προβλήματα και θα καταθέσει σχετικό υπόμνημα με τις απόψεις του στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ώστε να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητας του κλάδου στις νησιωτικές περιοχές, ενώ θα φροντίσει να συναντήσει αντιπροσωπεία του σωματείου, τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Ιωάννη Μαγκριώτη στην επικείμενη επίσκεψη του στο νησί μας.


Εθνικής Αντιστάσεως 83, 851 00 Ρόδος, Τηλ.:22410 27850, 22410 23220, Φαξ: 22410 27350

Βουλής 4, 105 62 Αθήνα, τηλ.:210 3224630, 210 3706 103, 210 3706 303, Φαξ: 2103706 503

kousournas@gmail.com

Powered By: VideoBuzz

Powered By: VideoBuzz

Advertisements
Σχολιάστε

1 σχόλιο

  1. Tweets that mention Δελτίο Τύπου από Βουλευτή κ. Κουσουρνά « Μανώλης Χρύσης – Προσωπικός Ιστοχώρος -- Topsy.com

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: